Speciale software functies

DBM Engineering kan voor u meer bieden als alleen chiptuning. Naast reguliere tuning is er de mogelijkheid om extra functies in te stellen. Dit kan tot doel hebben storingen op te lossen of om meer fun en plezier met de auto te hebben.

EGR Uitschakeling
De EGR klep (Exhaust Gas Recirculation valve) zorgt er voor dat een auto minder stikstofdioxide uitstoot door een deel van de uitlaatgassen terug te voeren naar de motor. De EGR klep gaat vaak stuk, raakt verstopt of vervuild. Dit heeft nadelige gevolgen  voor de prestaties van uw auto. De EGR-klep kan softwarematig uitgeschakeld worden.

Launch control
Launch control is een systeem dat ontwikkeld is om vanuit stilstand zo snel mogelijk te kunnen accelereren zonder dat er sprake is van wielspin. In feite is het een tijdelijke toerenbegrenzer die ervoor zorgt dat de motor het toerental op het meest ideale punt houdt waarbij de motor zijn meeste koppel levert. Launch control kan geprogrammeerd worden in bepaalde auto’s.

Pops & Bangs
De zogenaamde ‘Pops & bangs’, ook wel crackle mapping genoemd, zorgt ervoor dat een auto een race/rally-achtig uitlaatgeluid krijgt met een kenmerkend roffelend geluid bij het loslaten van het gaspedaal. Het geluid wordt gerealiseerd door brandstof dat ontploft in het uitlaattraject. Deze functie kan softwarematig geprogrammeerd worden.

Vmax / Snelheidsbegrenzer verwijderen
Enkele auto’s worden standaard uitgebracht met een snelheid begrenzer. De snelheid begrenzer is elektronisch geregeld en kan softwarematig worden verwijderd.

Start & Stop de-activatie
Hedendaags worden veel auto’s voorzien van een start & stop systeem. Het start & stop systeem zorgt ervoor dat de motor uitgeschakeld wordt op het moment dat de auto stil staat. Het start & stop systeem kan softwarematig worden uitgeschakeld.

Bel of email ons of bepaalde functies voor uw auto beschikbaar zijn.

0346-556077