Brandstof

Aan benzine worden additieven (ook wel dopes genoemd) toegevoegd om te voorkomen dat de motor gaat kloppen (pingelen). De klopvastheid wordt uitgedrukt in het octaangetal van de benzine. Voor alle motoren die wij tunen adviseren wij om minimaal brandstof te gebruiken met een octaangetal van 98 of hoger. Deze brandstof is helaas niet overal te verkrijgen, vandaar dat we een overzichtskaart hebben gemaakt met daarop alle ons bekende tankstations waar je deze brandstof kan kopen.

Indien je moet tanken en er is geen tankstation in de buurt met brandstof met octaalgetal 98 of hoger dan kan je het beste Shell V-Power tanken. Deze brandstof heeft namelijk een octaangetal van 97 en is dus in ieder geval beter dan de normale brandstof met octaalgetal 95. Eventueel kan je er dan nog een octaanbooster aan toevoegen.

Een heel interessante ontwikkeling is de opkomst van bio brandstoffen met name de E85 is voor veel van onze klanten erg interessant. E85 is een alcoholbrandstofmix van 85% ethanol met 15% benzine. De ethanol wordt verkregen uit planten, en wordt daarom ook wel bio-ethanol genoemd. Door het gebruik van planten is de brandstof meer CO2-neutraal. Ook de race-industrie maakt veel gebruik van E85 als brandstof, omdat deze krachtiger is dan normale brandstof. Ook de Bonder Racing BMW GT-R is tegenwoordig gemapped om op E85 te racen, met E85 als brandstof krijgen we meer vermogen uit de motor terwijl de temperaturen lager liggen en de motor veel schoner blijft.