Schade herstel

gtrWanneer u met uw import sportauto onverhoopt een ongeluk krijgt bent u op zoek naar een bedrijf die ervaring en expertise heeft met dergelijke bijzonder auto’s. Het verkrijgen van onderdelen voor deze auto’s is vaak een lastige en dure zaak. DBM kan met zijn meer dan 5 jaar ervaring met import sportauto’s al putten uit een grote voorraad onderdelen en heeft veel connecties in binnen- en buitenland waardoor vrijwel alle onderdelen snel te verkrijgen zijn voor een goede prijs.

Het herstellen van deze High Performance sportauto’s vergt een andere kijk op de wijze van herstellen. Het uiterlijk is natuurlijk belangrijk maar het op goede wijze structureel herstellen van vitale delen is nog veel belangrijker. Vaak kunnen deze auto’s tegen de 300km per uur rijden en worden ook nog weleens ingezet op circuits het is dan van grootste belang dat deze auto’s in orginele of soms betere staat hersteld worden.

DBM Engineering kan in samenwerking met beedigde taxateur een schade taxatie of een waarde bepaling voor u uitvoeren.

Waarom Taxeren

Het is belangrijk om uw sportauto of klassieke auto periodiek te laten taxeren bij DBM Engineering. Dat voorkomt problemen met de waardebepaling ingeval van schade. Zonder taxatierapport zal een verzekeringsmaatschappij een import sportauto al snel als total-loss beschouwen en u de sloopwaarde willen uitkeren in plaats van de werkelijke schade. Dit geldt in elk geval bij een WA-Casco verzekering en in het bijzonder indien de tegenpartij de schade moet betalen, dus ook als u zelf alleen WA verzekerd bent.

Met een taxatierapport staat u in dat geval aanzienlijk sterker en zal de afhandeling van een claim minder complicaties opleveren. Indien u voor uw voertuig een (beperkte) casco verzekering afsluit dan zal de maatschappij een taxatie waarschijnlijk verplicht stellen. De taxatie heeft een geldigheidsduur van 3 jaar.

Taxatiewaarde en aan- of verkoopprijs

In de praktijk zullen de taxatiewaarde en de aan- of verkoopprijs van import sportauto nogal eens uiteen lopen. De taxateur zal namelijk ten behoeve van de verzekering een waarde bepalen die u uitgekeerd krijgt bij het totaalverlies van de auto. Voor “gewone” auto’s is dat niet zo moeilijk. Voor het uitgekeerde bedrag moet u in principe een voertuig van hetzelfde merk en type terug kunnen kopen. Bij import sportauto ligt dat wat moeilijker. Het is immers de vraag of het mogelijk is om eenzelfde voertuig terug te kopen. Veel van deze importauto’s hebben veel aanpassingen aan onderstel en motor dat deze moeilijk te maken en/of te vinden zijn. In zulke gevallen zal de waarde moeten worden bepaald op een bedrag waarvoor een vervangende auto kan worden gekocht die in grote lijnen gelijkwaardig is zonder daarmee identiek te zijn.